Бонус
uk language logoУкр
  • ru language logoРосійська
  • uk language logoУкраїнськаcheck icon

Артистичне плавання: Україна здобула дві медалі на етапу КС-2024 у Маркемі

Артистичне плавання: Україна здобула дві медалі на етапу КС-2024 у Маркемі

Збірна України з артистичного плавання здобула медалі у двох дисциплінах на третьому етапі Кубка світу-2024 з водних видів спорту, який відбувся у Маркемі (Канада).


Про це повідомляє Суспільне Спорт.


У фіналі третього етапу Україна була представлена у трьох дисциплінах: у довільному та технічному дуеті, а також в акробатичній групі. 


За медалі в парних дисциплінах боролись Марина та Владислава Алексіїви, а також дует Дар’ї Мошинської і Анастасії Шмоніної. У групі збірна змагалась складом з плавчинь: Іванна Бурба, Амелія Волинська, Олександра Горецька, Марія Здоровцова, Аліса Кулик, Єлизавета Лимар, Ангеліна Овчиннікова, Валерія Тищенко. Лише троє з команди, Горецька, Овчиннікова та Тищенко, вже змагались на турнірах дорослого рівня. Для п'яти спортсменок старт став дебютним на дорослих змаганнях.


У змаганнях в акробатичній групі «синьо-жовті» вибороли золоту медаль. За свій виступ українки отримали 244.4834 бали, обійшовши суперниць з Китаю на 1.8334 бала. У змаганнях дуетів у технічній програмі сестри Алексіїви зупинились за крок від медалі. Дівчата посіли четверте місце з результатом 245.1533 бала. Мошинська та Шмоніна стали шостими – 239.0484 бала.


За довільну програму Алексїїви отримали від суддів 242.1772 бала та посіли третє місце. Наші спортсменки програли лише японкам (253.7730) та канадкам (246.5501), які стали першими та другими відповідно. Зауважимо, що з двома нагородами Україна в медальному заліку посіла шосте місце, розділивши його з Японією.


Також відомо, що за підсумками виступу в Канаді, Владислава і Марина Алексіїви проходять до Суперфіналу Кубка світу з синхронного плавання, який з 5 по 7 липня пройде у Будапешті. За сумою двох етапів (в Парижі та Маркемі) українки посіли 5-те місце серед найкращих дуетів, набравши 985.8775 бали і пройшли до Суперфіналу.


Нагадаємо, сестри Алексіїви здобули для України єдину ліцензію на Олімпіаду-2024 в артистичному плаванні за підсумками другого етапу ЧС-2024 з водних видів спорту. Ці перепустки є неіменними – українкам не гарантована участь в олімпійському турнірі.


Змагання дуетів на Олімпіаді заплановані на 9-10 серпня — вони закриватимуть програму артистичного плавання в Парижі.

Підпишіться, щоб першими отримувати свіжі новини про світ спорту та онлайн казино

home subscribe background