Бонус
ru language logoРус
  • ru language logoРусскийcheck icon
  • uk language logoУкраинский

У МОК відповіли, чи буде представлено бокс на Олімпіаді-2028

У МОК відповіли, чи буде представлено бокс на Олімпіаді-2028

Виконавча рада Міжнародного олімпійського комітету (МОК) схвалила включення п'яти додаткових видів спорту до програми літньої Олімпіади-2028 у Лос-Анджелесі.


Про це йдеться на офіційному сайті організації.


За словами президента МОК Томаса Баха, після рішення виключити зі свого складу Міжнародну асоціацію боксу (IBA), МОК не признав інший керівний орган олімпійського боксу. Через це рішення щодо включення боксу до спортивної програми ОІ-2028 відкладено.


Повідомлялося, що бокс тимчасово виключений з попередньої програми Олімпіади-2028 через залежність IBA від «Газпрому».


У жовтні організаційний комітет Олімпіади у Лос-Анджелесі запропонував включення до програми змагань бейсболу та софтболу, крикету, прапор-футболу, лакросу та сквошу. Рішення мотивовано підвищенням локального інтересу до ОІ з боку аудиторії в США.


Офіційно затвердити включення згаданих видів спорту до програми Олімпійських ігор 2028 року мають на другий день сесії МОК у Мумбаї 16 жовтня.


Крім того, у програмі поновили важку атлетику, яка наприкінці 2021 року опинилася поза початковою програмою через звинувачення Міжнародної федерації важкої атлетики в недостатніх заходах боротьби з порушенням антидопінгових правил.


«Основні» олімпійські види спорту у Лос-Анджелесі також будуть представлені сучасним п'ятиборством.

Подпишитесь, чтобы первыми получать свежие новости о мире спорта и гемблинга

home subscribe background